با حضور جمعی از فعالان فرهنگی و هنری استان؛
رونمایی از گاهنامه فرهنگی هنری«پیکآهن»
اولین گاهنامه فرهنگیهنری گلگهر با عنوان«پیک آهن» دیروز با حضور جمعی از فعالان فرهنگی و هنری رونمایی شد. در این مراسم که با حضور فعالان رسانهای، جمعی از هنرمندان و نویسندگان سیرجانی، سیدعلی میرافضلی از شاعران و پژوهشگران برجسته استان، حمید نیکنفس از فعالان برجسته فرهنگی استان و محمد لطیفکار رییس سابق خانه مطبوعات و سردبیر نشریه استقامت و همچنین بردیا امیرتیموری و پیام خسروی از اعضای هیئت مدیره خانه مطبوعات کرمان برگزار شد.
ابوذر حلواییپور مدیر روابطعمومی و امور بین الملل گلگهر با بیان اینکه رویکرد ما در مجموعه روابطعمومی گلگهر انتشار نشریاتی در حوزههای مختلف است، گفت: «در حال حاضر با ده عنوان چاپی و الکترونیکی به میدان آمدیم که امیدواریم بتوانیم در این حوزهها موفق عمل کنیم و در این راه دست یاری به سوی همه هنرمندان، نویسندگان و فعالان رسانهای و فرهنگی سیرجان دراز کردیم و قطعا یک راه پرفراز و نشیبی را پیش رو داریم.» وی با بیان اینکه تجربیات بزرگان و دوستان رسانهای گرهگشای کار ما است، گفت: «راه بسیار سختی پیشرو داریم و این اتفاقات برای مجموعه فرهنگی گلگهر با کمک شما باید اتفاق بیافتد، شمایی که در طول سالیان گذشته همراه مجموعه گلگهر بودید. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است و گرهگشای ما خواهد بود.» وی افزود: «از همه شما خواهشی دارم که ما را از نقدهای منصفانه خود بیبهره نگذارید. پیک آهن رونمایی شده و قطعا راه پرفراز و نشیبی دارد و ایدهیابیهای بسیاری را میطلبد».
در ادامه ابوذر خواجویینسب سردبیر مجله پیک آهن گفت: «گاهنامهی فرهنگی و هنری پیک آهن ضمیمهای از نشریه داخلی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر که با حمایت و پیشنهاد مهندس حلواییپور مدیریت روابطعمومی گلگهر از چند ماه گذشته شروع به کار کرد. در فضای رسانهای سیرجان که به نوعی پایتخت نشریات محلی کشور شناخته میشود جای چنین نشریهای خالی بود که جمعی از اهالی فرهنگ و هنر شهرستان سیرجان را دور هم جمع کند.» او با بیان اینکه در شمارههای بعدی اتفاقات بهتری برای این مجموعه رقم بخورد، گفت: «یکی از دلایلی که قصد رونمایی از مجموعه را داشتیم دعوت از دوستانی بود که نتوانستند کنار ما باشند، اینکه بیایند و نظر دهند و با نظر و قلم خودشان مجلهای وزین تهیه کنند.» به گفته خواجویینسب در این ماهنامه سعی شده به صورت تخصصیتر به مقولههای فرهنگ و هنر و ادب پرداخته شود؛ «بخش اول ماهنامه را عنوان روایتها گذاشتیم که به موضوعات مختلف و به قلم نویسندگان سیرجانی نوشته شد و دغدغههای خود نویسندگان و سوژهای آنها است. بخش دوم به تاریخ سیرجان قدیم میپردازد و مطالب تخصصی دارد. بخش سوم فرهنگ عامیانه سیرجان را به شکلی جدید نمایش میدهد. بخش چهارم یادگاران کهن نام داشت و معرفی آثار فرهنگی بجا مانده از پیشینیان سیرجان است. در کنار آن قصد داشتیم به وضعیت یادگارهای فرهنگی بپردازیم که با فقر فرهنگی در زمینههای گردشگری روبهرو است. بخش دیگر ماهنامه بخش هنرمندان است که در این بخش آثار قلمی و دغدغههای آنان را پوشش میدهد». خواجویینسب در ادامه اذعان داشت؛ «بارش واژهها به صورت تخصصیتر به حوزه داستان، شعر و کتاب میپردازد و آثار داستاننویسان سیرجانی که در عرصه کشوری حرفی برای گفتن دارند، چاپ میشود. بخش هفتم، به یکی از آثار خانم مهری موید محسنی پرداخته و بخش هفتم گالری نام دارد که گزیدهای است از نمایشگاه عکاسان سیرجانی. بخش پایانی هم با نام گوهر فرهنگ که معرفی فعالیتهای فرهنگی مجتمع صنعتی و معدنی گلگهر در حوزههای فرهنگ و هنر است. امیدواریم در شمارههای آینده نشریه وزینتری تهیه کنیم. دست همه را به گرمی میفشاریم تا با کمک همه یک نشریه وزین را تقدیم مردم سیرجان کنیم».
محمد لطیفکار سردبیر هفتهنامه استقامت و یکی از پیشکسوتان مطبوعات استان کرمان با بیان اینکه انتظار چنین نشریهای را نداشتم، گفت: «تنوع مطالب و بخشبندی بسیار جذاب بود. فرم نشریه، تیترها، طراحی، استفاده از عکس و تاکید روی بومی بودن سیرجان فوقالعاده بود». او گفت: «کاش ماهنامه صددرصد سیرجانی نباشد و کل استان را پوشش دهد و توزیع آن در سطح کرمان و در سطح ملی انجام شود.» وی افزود: «حجم نشریه خوب بود. اندازه مقالات نسبتا کوتاه انتخاب شده بود و کیفیت کاغذ هم بسیار عالی بود.» او ابراز نگرانی کرد؛ «من هم نگرانی دارم، تاکیدی که روی فرهنگ و هنر شده امیدوارم دامنه آن به مسایل سیاسی و اجتماعی کشیده نشود. نشریات سیاسی به اندازه کافی هست. اما اگر قرار هست نشریهای کار فرهنگی و هنری کند، روی همین مقوله زوم کند. ضمن اینکه اعتقاد دارم هیچ فرهنگ و هنری از سیاست جدا نیست. نشریه برای اهالی فرهنگ و هنر آماده شود و از همه کسانی که دغدغههایی در این حوزه دارند، کار کنند».
سید علی میرافضلی یکی از نویسندگان و شعرای استان کرمان گفت: «این رویداد فرخنده را خدمت اهالی فرهنگ و هنر سیرجان و آقای حلواییپور تبریک میگویم، واقعا گام بزرگی در جهت اعتلای فرهنگ برداشتند.» او گفت: «در مجموعههای صنعتی پشت صحنه کارها خوندل خوردنها و دشواریهای بسیاری است تصور خیلیها این است چون پول هست راحت میتوان کار انجام داد. کار کردن به این راحتی نیست.» وی افزود: «اینکه مدیران ارشد پذیرفتند به این سمت و سو بروند حاکی از فعالیتهای مستمر و تلاش کسانی که این دلبستگی را داشتند، بوده است. باید مطالبه وجود داشته باشد چون وظیفه رسانه مطالبهگری و منعکس کردن صدای مردم است و باید این شرایط را رسانه داشته باشد». میرافضلی تاکید کرد: «در فرصتی که نصیب ما شده است باید تمام تلاشمان را بکنیم. باید شما اهالی فرهنگ و هنر، دیگرانی را که بعدا میآیند، ملزم کنید این کار را ادامه دهند. اگر روزی گلگهر نخواهد این کار را انجام دهد باید شما آن را به سمتی ببرید که این کار و این مسیر ادامه پیدا کند.» او با بیان اینکه سیرجان ظرفیت والایی در استان کرمان دارد، گفت: «اهالی فرهنگ و هنر سیرجان بلوغ قابل قبولی دارند و یک سر و گردن بالاتر از شهرهای دیگر استان هستند، در واقع وزنه فرهنگی در استان کرمان هستند و در حوزه رسانه قابل ستایش هستند. بنابراین باید از این ظرفیت بهره بگیرند و ظرفیت فرهنگ و هنر سیرجان را متبلور کنند.» به گفتهی او در این شماره حرفهایگری و کیفیت کار مشهود است و جای ستایش و حمایت دارد؛ «باید تلاش کنیم با کیفیت بیشتری در شماره آتی کار انجام شود و خیلی هم بین شمارهها فاصله نیفتد و فضایی که ایجاد شده در حوزه فرهنگی استمرار داشته باشد و برخی مطالب را حتی میتوان به نشریات هفتگی انتقال داد.» وی افزود: «در مجموع کار بسیار حرفهای و وزین است و هرکجا خارج از استان کرمان روم به عنوان یک افتخار برای استان کرمان این نشریه را معرفی خواهم کرد. مطمئنم این نشریه میتواند اثرگذار باشد و باعث آشتی بیشتری برای اهالی فرهنگ و هنر سیرجان با مجموعه گلگهر باشد». حمید نیکنفس یکی از طنزپردازان مطرح استان هم گفت: «شاید کلاغ پیر قبل از نیوتن قانون جاذبه را کشف کرده است. با مطبوعات سیرجان و کارهایی که شده بیگانه نیستم. او گفت: «بچهها سلیقههای شخصی خود را اعمال نکنند. فقط شعر کلاسیک نباشد. اینکه این نشریه وابسته به گلگهر است این خوشبینی را در جامعه ایجاد نخواهد کرد. ما باید با مطالبی که مینویسیم و استمراری که داریم نشریه را جا بیاندازیم.» در ادامه این مراسم سایر مهمانان نیز دیدگاههای خود را در خصوص این ماهنامه مطرح کردند و برای ادامه مسیر پیشنهاداتی بیان کردند.