کسب رده سوم تیم فوتبال بانوان شهرداری سیرجان در لیگ برتر
بتول بلالی
در بحبوحهی خبرهای ناخوشایند کرونایی خبر پیروزی تیم فوتبال بانوان شهرداری سیرجان خبری خوشایند و خوشحال کننده بود. کسب مقام سوم تیم فوتبال بانوان شهرداری در لیگ برتر بانوان خبری بود که از بار منفی خبرهای شهرمان در شبکههای اجتماعی کاست و خنده بر لبها نشاند. تیم فوتبال بانوان شهرداری سیرجان از سال 93 تا کنون به طور پیاپی هر سال یک افتخار ارزشمند را برای سیرجان رقم زده است؛ به طوریکه هرجا صحبت از باشگاه شهرداری سیرجان میآید تیم بانوان شهرداری و نتایج خوبی که کسب کرده در ذهنها تداعی میشود. این تیم مقام پنجم در لیگ برتر فوتبال در سال 93، قهرمانی در سال 94،سال 95 مقام سوم در لیگ برتر،سال 96 مقام دوم در لیگ برتر، سال 97 مقام دوم در لیگ برتر و سال 98 مقام سوم در لیگ برتر و امسال نیز مثل سال قبل با تلاش و پشتکار مقام سوم در لیگ برتر فوتبال بانوان را به خود اختصاص داد.
همین موضوع بهانهای شد تا با مهدی جهانشاهی مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری در مدت هفت سال مدیریتاش در این باشگاه به گفتوگو بنشینیم.
منابع انسانی این تیم قوی است
مهدی جهانشاهی مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری سیرجان در مورد شرایط تیم بانوان شهرداری سیرجان به پاسارگاد گفت: این پنجمین سال پیاپی هست که روی سکو میرویم. واقعا سخت است که بتوانیم تیم را از سال 93 و ظرف مدت 6 سال در یک شرایط نگه داریم. از باشگاههای هستیم که وضع مالی خوبی نداریم و با حداقلها کار میکنیم. جا دارد تشکر کنم از مدیران قبلی آقای علی اسدی و آقای قاسم مظفری که قبل از من خیلی زحمت کشیدند.
او درباره نقش باشگاه شهرداری در پیشرفت این تیم گفت: مدت 6 سال است که برنامهریزیهایی برای این تیم انجام دادیم. از اوایل دهه 90 تیم فوتبال بانوان به لیگ برتر آمده است و 6-7 سال زیر نظر مجموعه شهرداری است. چون بازیکن در فوتبال بانوان کم است، بازیکنسازی و استفاده از نیروهای بومی در دستور کارمان بود. منابع انسانی این تیم قوی است و خانم جهاننجاتی مربی خوب و کاربلدی است؛ کمکهای همراهشان هم همینطور. فقط در بحث منابع مالی مشکلات و محدودیتهایی داریم. با این حال برای این تیم برندسازی و هویتسازی کردیم. در این چند سال بازیکنان متعدد سیرجانی در این باشگاه رشد کردند و بالا آمدند و الان در تیمهای مختلف ملی حضور دارند و در اردوهای تیمهای ملی شرکت میکنند. اتکا تیم بیشتر به نیروهای بومی بوده است. به هر نحوی سیرجان یکی از قطبهای فوتبال بانوان کشور است.
بودجه باشگاه شهرداری کافی نیست
وی عمده مشکلات تیم را مشکل مالی عنوان کرد و گفت: در فوتبال بانوان باشگاههایی هستند که چند برابر ما هزینه دارند. باشگاههایی مثل سپاهان، ذوبآهن یا شهرداری بم که از لحاظ هزینهکرد در بحث دستمزدها با آنها قابل مقایسه نیستیم. بودجه ما کفاف نمیدهد. شاکلهی اصلی را بر این گذاشتیم که از بازیکنان بومی استفاده کنیم. واقعا ما نمیتوانیم از بازیکن غیر بومی که شاخص باشد استفاده کنیم و از بازیکنان با قیمت پایین استفاده میکنیم تا در باشگاه ما رشد کند. تمام بازیکنان بومی نیستند و مجبوریم برای پوشش نقاط ضعف از غیر بومیها هم استفاده کنیم. با توجه به مشکلات شهری تنها 4 الی نیم دهم درصد از کل بودجه شهرداری به این باشگاه اختصاص داده میشود.
مدیرعامل باشگاه شهرداری با بیان اینکه سرمایه تیم فوتبال بانوان شهرداری مربیانی است که در سطح ملی دارند کار میکنند، افزود: امسال فکر نمیکردیم حتی سوم شویم. سیرجانیها استعداد و پشتکار خوبی دارند. قرارداد چند بازیکن غیر بومی را لغو کردیم اما بازیکنان نوجوان خوب بازی کردند. چون در ردههای سنی کار کرده بودند و با آنها نتیجه گرفتیم. تعامل خوبی با باشگاه گلگهر داریم و در بحث استعدادیابیها بخشی را آنها انجام میدهند. فوتبال بانوان در سیرجان نهادینه شده است. حتی در روستاها هم استعدادهایی هستند که به ما مراجعه میکنند و کار میکنند.
وی ادامه داد: این باشگاه علاوه بر تیمداری در فوتبال بانوان در بحث توسعه ورزش همگانی نیز پیشقدم است. در محلات پایین شهر و مناطق کمتر توسعه یافته در طول تابستان مدارس فوتبال دایمی داریم. در نقاط محروم شهر جامهای ورزشی یا مراسماتی همراه با هیئت ورزشهای همگانی برگزار میکنیم. بخشی از فعالیت باشگاه هم در حوزه ورزش پرسنل شهرداری و خانوادههاشان است. این باشگاه خدمات ورزشی را به کارکنان ارایه میدهد و استخر، سالن بدنسازی در طول سال در اختیار پرسنل شهرداری و خانوادههاشان است.
کارکردهای اجتماعی ورزش را در نظر میگیریم
جهانشاهی در جواب سئوال«هیچوقت تحت فشار نبودید که سرمایهگذاری روی تیم بانوان انجام نشود و تیم را منحل کنید»، عنوان کرد: همیشه همینطور بوده و انتقاداتی به ورزش بانوان بوده است. مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری در خصوص رویکرد این باشگاه در زمینه تیمداری در فوتبال بانوان به پاسارگاد گفت: بررسی کردیم و دیدیم چون این تیم منابع انسانی قوی دارد و با این تیم میتوانیم کارکرد اجتماعی قوی داشته باشیم تمرکزمان را روی این تیم گذاشتیم. سعی کردیم اخبار مثبت برای سیرجان رقم بزنیم. 4 الی 5 دهم درصد از بودجه شهرداری به باشگاه شهرداری اختصاص دارد ولی برد رسانهای باشگاه بیشتر از این است. مرتب خبر مثبت ورزش بانوان شنیده میشود. برخی معتقدند پول آسفالت را شهرداری در زمینه ورزش بانوان هزینه میشود. معتقدم هرچه خدمات داده شود اما کار فرهنگی انجام نشود سودی ندارد. ورزش بالاترین و عالیترین ابزار فرهنگی است و باید مسئولیتهای اجتماعی رادر نظر گرفت.
جهانشاهی از کسانی یاد کرد که باشگاه شهرداری و تیم بانوان را مورد حمایت قرار دادهاند: مشکلات و محدودیتها زیاد بود و با کمک دیگران سعی کردیم نقاط ضعفمان را پر کنیم. مسئولین و جامعه فوتبال و باشگاههای دیگر مثل باشگاه گلگهر از ما حمایت کردند. هیئت فوتبال و تربیت بدنی و امور بانوان تربیت بدنی و... به ما کمک شایانی کردند. 6-5 سال قبل هیچکس زیر بار تیم فوتبال بانوان نمیرفت. چون برد رسانهای نداشت و بازیهای بانوان از رسانه ملی پخش نمیشود. همه فکر میکردند که این تیم فقط هزینه است. تشکر میکنم از آقای اسدی که قبل از من برای این تیم خیلی زحمت کشیدند. الان این تیم معرف شهرستان شده است. اعتقادم این است این تیم خیلی مفید واقع شده است و فوتبال بانوان دین خود را دارد به این شهر ادا میکند. هم شهرت برای شهر آورده است و هم هویت و هم به مسایل اجتماعی و فرهنگی کمک میکند. در ورزش کارکردهای اجتماعی را نیز در نظر میگیریم و سعی میکنیم با بحث برندسازی به باشگاه هویت بدهیم و باعث شویم که ورزش در جامعهی بانوان تبلیغ و در جامع نهادینه شود. خودباوری به دختران و بانوان میدهیم که شما هم میتوانید یک چهرهی ملی و ورزشکار بشوید و حتی در عرصههای بینالمللی بدرخشید و با همین تیم داریم این کار را انجام میدهیم.
جهانشاهی برنامهی تیم بانوان شهرداری را شرح داد: اگر امروز به اوج هم رسیده باشیم باید کاستیها و مشکلات را شناسایی کنیم تا یک گام به بالا برداریم. الان سعی میکنیم به پیشرفت تیم فکر کنیم. هنوز اول راه هستیم. بچههای سیرجان کمکم دارند روی کار میآیند و بازیکنان کوچکتر طعم بازی در لیگ برتر را میچشند. قصد داریم تعداد مربیان را بیشتر کنیم و سکوها را پرتر کنیم. تاثیرگذاری تیم را باید تا عمق جامعه پیش ببریم. بازیکنان و مربی را باید کمک کنیم تا از لحاظ کمی تعدادشان بالا برود.
وی تاکید کرد: بودجه مشکل عمده ما است. کمبود زیرساختهای ورزشی، نبود زمین چمن و... از دیگر مشکلات ما است. دکتر سروشنیا(شهردار) موافق است که مشکلات ما رفع شود. از کارهای خوبی که شورای شهر و شهرداری امسال انجام داد بودجهای مصوب کرد که 6 چمن مصنوعی داخل محلات شهر عوض شوند.
جهانشاهی افزود: اگر بخواهیم ورزش در شهرمان توسعه پیدا کند باید زیرساختهای ورزشی شهر تقویت و کمبودهای زیرساختی در شهر برطرف شود. در جهت توسعه ورزش همگانی اگر ساختار شهری طوری بود که کمتر از ماشین استفاده میکردند و پیادهمدار یا دوچرخهسوار طراحی میشد، سبک زندگی مردم هم تغییر میکرد و زندگی مردم پرنشاطتر بود.
مدیرعامل باشگاه شهرداری در پاسخ اینکه غیر از شهرداری تحت حمایت سایر ارگانها هستید، بیان کرد: حمایت مسئولان در پیشرفت تیم دخیل است. باشگاه فرهنگی ورزشی گلگهر با ما در بحث استعدادیابی همکاری دارد. یکی از شرکتهای صنعتی هم کمکهایی پشتیبانی در طول سال به ما دارد ولی ریالی نیست. شورای شهر نیز تا جایی که بتواند از ما حمایت میکند. نگاه سیستم(شورا و شهرداری) به باشگاه شهرداری خیلی مهم است. آنها با بررسی کارکردها، همیشه نگاهشان مثبت بوده است.
سخن پایانی
از شهردار محترم جناب دکتر رضا سروشنیا که همیشه ما را حمایت کرده و بودجه را در اختیارمان گذاشته است، تشکر میکنم. امامجمعه معزز که نگاه مثبت به توسعه ورزش داشتند، مهندس صادقی رییس شورا همه نوع همکاری و پشتیبانی را داشتنهاند و سرکار خانم جهانشاهی که هر کاری از دستشان برآمده انجام دادند. هیئتمدیره محترم باشگاه و کسانی که در این باشگاه عضو هیئتمدیره بودند و شهرداران و مدیران و فرمانداران قبلی، آقای بهاءالدینی سرپرست فرمانداری، نماینده محترم مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی، اداره ورزش و جوانان، کانون هواداران، هیئت فوتبال شهرستان، مدیرکل محترم آقای پاریزی و مدیران اسبق کل ورزش و جوانان، هیئت فوتبال استان و شهرستان، دوستان رسانه و نیروی انتظامی، تربیتبدنی آموزشگاهها که نگاه مثبت به توسعه ورزش داشتند و تمامی بازیکنان و اعضای تیم به همراه همکارانم در باشگاه شهرداری تشکر میکنم.
همچنین تشکر میکنم از کانون هواداران باشگاه شهرداری که خوب کار میکنند. بدون هزینهکرد از طرف باشگاه پای بانوان به استادیم باز میشود و با دیدن فوتبال شور و نشاطی که در آنها ایجاد میشود را به خانوادهها منتقل میکنند.