کلاهبرداری فیشینگ قربانی گرفت
پاسارگاد
کلاهبرداری فیشینگ (درگاههای جعلی بانک) باز هم در سیرجان قربانی گرفت و با این نوع کلاهبرداری بیش از شش میلیون تومان از حساب یک نفر برداشت شد.
سرهنگ محمد رضا ایراننژاد فرمانده انتظامی سیرجان در این رابطه گفت: چند روز پیش یک نفر به پلیس فتا مراجعه و از یک کلاهبرداری شکایت کرد. او گفت: در یک کانال تلگرامی که فیلم برای فروش داشت عضو بودم و یک فیلم را خریداری کردم. پس از انتخاب فیلم به درگاه بانک متصل شدم و با وارد کردن شماره کارت و رمز دوم و ... قصد پرداخت مبلغ فیلم را داشتم. این مالباخته ادامه داد: سه بار شماره کارت و رمز دوم را وارد کردم اما گفت تراکنش موفقیتآمیز نیست و من هم از خرید منصرف شدم. بعد از دو، سه رو،ز صبح زود از خواب بلند شدم و وقتی تلفنهمراهم را چک کردم دیدم بیش از شش میلیون تومان در ساعت چهار بامداد در سه تراکنش از حسابم کم شده است. در حالی که کارت فقط پیش خودم بوده و کسی رمز دوم آن را نداشته است. این فرد پس از مراجعه به بانک برای طرح شکایت به پلیس فتا سیرجان مراجعه کرد. سرهنگ ایراننژاد افزود: پس از طرح شکایت همان روز دو حساب که پول به آنها واریز شده بود شناسایی و مسدود شدند. با هماهنگی مراجع قضایی پول به حساب مالباخته برگشت.
اما این کلاهبرداری چگونه رخ داده است و فیشینگ چیست؟ فیشینگ یک روش مخرب برای دسترسی به اطلاعات بانکی افراد و سرقت اموال ایشان است. که در این کلاهبرداری از طریق ایجاد یک درگاه جعلی بانک و قرار دادن لینک آن در کانال فروش فیلم اطلاعات بانکی این فرد را به دست آوردند. حالا برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری که روزانه حداقل یک نفر را در سیرجان قربانی میکند چه باید کرد؟ سروان مرتضی صفیپور رییس پلیس فتا سیرجان گفت: اولین کار این است که شهروندان از سایتهای غیرمعتبر خرید نکنند. به گفتهی وی پس از اتصال به درگاه بانک حتما آدرس سایت بانک واریزی را چک کنند که آدرسِ همان بانک باشد. سروان صفیپور افزود: سایت بانک باید با https شروع شود و حتما این موضوع مد نظر قرار بگیرد. وی ادامه داد: در بیشتر سایتها و درگاههای جعلی کد امنیتی، رفرش (تغییر) نمیشود ویک کد ثابت آنجا درج شده است. رییس پلیس فتا گفت: اگر خرید اینترنتی انجام دادید و دو یا سه بار شماره کارت و رمز دوم را وارد کردید و با پیام تراکنش ناموفق و ... مواجه شدید حتما همان موقع رمز اول و دوم کارت را تغییر دهید زیرا در اکثر مواقع کلاهبرداران همان موقع پول را از حساب برداشت نمیکنند.
بهگفتهی وی اینگونه نیست که افراد کمسواد قربانی این نوع کلاهبرداری شوند ما در همه اقشار و صنوف این نوع کلاهبرداری را مشاهده می کنیم و همهی افراد باید آگاهی خود را در این رابطه بالا ببرند.