جشنواره تئاتر استان کرمان در سیرجان به پایان رسید
تجهیز سالنهای تئاتر سیرجان
گروه فرهنگوهنر
با برگزاری سی و یکمین جشنواره تئاتر استان کرمان در سیرجان سالن فردوسی و پلاتوی شهرداری تجهیز شدند. بهترین اتفاق جشنواره تئاتر استان کرمان برای سیرجان تجهیز سالن فردوسی و پلاتوی شهرداری بود. اتفاقی که شاید بدون جشنواره چند سال دیگر هم رخ نمیداد. مجید پورمحسنی رئیس اداره ارشاد سیرجان در رابطه با این که آیا این تجهیزات (نور، صوت و ...) دائمی در سیرجان هستند به پاسارگاد گفت: بله. تجهیزات برای همیشه نصب شدهاند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارشنبه هفته گذشته در مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره تئاتر استان که از 27 الی 29 آبانماه به میزبانی سیرجان برگزار شد گفت: تولیدات نمایشی و اجراهای تئاتر استان در پنج سال اخیر بیش از صد درصد افزایش داشته است.
محمد علیزاده افزود: از اقدامات مهم اخیر دولت، ایجاد هماهنگی و ارتباط نزدیک با انجمنها و تشکلهای فرهنگی و هنری خصوصا تئاتر، کمک به ایجاد زیرساختها، اصلاح شیوههای حمایتی تولیدات نمایشی و جلوگیری از پراکندگی منابع هر چند اندک حمایتی از تیاتر بوده که افزایش رشد این هنر فاخر را به همراه داشته است.
وی شهرستان سیرجان را پس از مرکز استان دومین شهرستان در فعالیت هنر تئاتر و رشد تولیدات نمایشی دانست و ادامه داد: حمایت شرکتهای اقتصادی، بخش خصوصی و نهادهای عمومی در شهرستان سیرجان از هنرهای مختلف و فعالیتهای فرهنگی قابل توجه و بینظیر بوده است که امیدوارم کاهش نداشته و روند حمایتی خود را ادامه دهند. به گفتهی وی راهاندازی و ساخت تئاتر شهر سیرجان کلید خورده و حمایتهایی از سوی بخش خصوصی و غیر دولتی در این زمینه شکل گرفته است که همراه به راهاندازی تیاتر شهر کرمان پیش رود.
سرپرست فرمانداری سیرجان نیز در این مراسم پویایی هنر تئاتر را نشان دهنده پویایی جامعه دانست و گفت: تئاتر نمادی از تمامی هنرهاست و میتوان گفت بسیاری از هنرها زاییده هنر نمایش هستند.
محمد محمودآبادی افزود: جشنواره تئاتر استان محلی است برای دیدار هنرمندان با یکدیگر و با مردم و نیز مکانی برای تبادل تجربیات هنرمندان نمایش است. وی ادامه داد: جایگاه هنرمند تئاتر در جامعهای فرهیخته از آن جهت ارزشمند است که میتواند با اجرا و تولید یک نمایش موثر به ارتقای فرهنگی یک جامعه کمک شایانی داشته باشد.
مجید پورمحسنی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیرجان نیز در این مراسم به ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در برگزاری جشنواره تئاتر امسال به میزبانی سیرجان ارائه داد و در ادامه از پیشکسوتان هنر تئاتر شهرستان تجلیل شد.
سپس برگزیدگان جشنواره تئاتر استان کرمان از بین هشت نمایش در این جشنواره معرفی و از آنها تجلیل شد.
هیات داوران سی و یکمین جشنواره تئاتر استان کرمان دو نمایش «پنج و نیم صبح» به کارگردانی علی صادقی و «دَم» به کارگردانی سامان پهلوان را از این جشنواره به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی کرد.
در بخش کارگردانی، سامان پهلوان کارگردان نمایش دم، علی صادقی کارگردان نمایش پنج و نیم صبح و محمدرضا حیدری کارگردان نمایش «به خنده گندم که رویای آرد» به ترتیب رتبه اول تا سوم جشنواره را کسب کردند. تندیس بهترین بازیگر مرد به علی صادقی از گروه نمایش پنج و نیم صبح تعلق گرفت و امیرحسین اشرف عسکری بازیگر همین نمایش رتبه دوم بخش بازیگری مرد را کسب و رتبه سوم این بخش به طور مشترک به محمد رئیسی از نمایش پنج و نیم صبح و رضا شیخ زاده از نمایش دم تعلق گرفت.
تندیس بهترین بازیگر زن به مریم عبداللهزاده از گروه نمایش «تجربههای اخیر» تعلق گرفت. افسانه ولدیانلو بازیگر نمایش دم و آرزو جعفری بازیگر نمایش پنج و نیم صبح به طور مشترک رتبه دوم و آناهیتا هاشمی بازیگر نمایش تجربههای اخیر رتبه سوم این بخش را به خود اختصاص دادند. در این بخش از بهاره علیرضایی، سیما رزاز نژاد و سحر سالاری تقدیر شد.
تندیس این جشنواره در بخش نویسندگی به جلیل امیری و علی صادقی تعلق گرفت و از مهدی موسیزاده نویسنده نمایشنامه «موسم زردآلو» تقدیر شد. همچنین از شهرزاد بهجت و ابوالفضل مددی به عنوام بازیگران خردسال تقدیر شد. تندیس جشنواره به جلیل امیری در بخش طراحی صحنه تعلق گرفت و در این بخش از امین شجاعی، سید حمید سجادی و علی شفیعی تقدیر شد. مریم میرحسینی در بخش طراحی چهره، سید حمید سجادی در بخش طراحی لباس، امیرعباس لارستاتی در بخش موسیقی و فاضله عباسآبادی در بخش پوستر نمایش دیگر برگزیدگان این جشنواره بودند.