سرپرست فرمانداری سیرجان در جلسه شورای فرهنگ عمومی مطرح کرد
اتباع بیگانه باید از سیرجان طرد شوند
پاسارگاد
جلسات شورای فرهنگ عمومی ماهی یک بار و در یکی از روزهای آخر ماه برگزار میشود. موضوع آخرین جلسه شورای فرهنگ عمومی، برنامهریزی جهت ایام فاطمیه و دهه فجر بود. موضوعی که در نگاه اول به نظر میرسید نیازی به حضور خبرنگاران ندارند و صرفا میشود لیست برنامهها را از مراجع مربوطه گرفت و برای اطلاع عموم منتشر کرد. با این وجود به زودی مشخص میشود موضوع اعلام شده تنها اولویت اول جلسه است و در کنار آن موضوعات گوناگونی مطرح میگردد که حاوی اخبار جالبی است.
جلسه با سخنان امام جمعه و با اشاره به ذلت استکبار در مقابل انقلاب 40 ساله جمهوری اسلامی آغاز میشود. سیدمحمود حسینی گریزی نیز به درخواست عراقیها برای خروج آمریکاییها از عراق میزند و همچنین «به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی را بزرگترین اشتباه استکبار و موجب آماده شدن مقدمات «شکست همیشگی ایشان و پیروزی جمهوری اسلامی» برمیشمارد.
حسینی در ادامه با اشاره به ایام فاطمیه، 22 بهمن و در پیش بودن انتخابات، از «نیروهای نظامی، انتظامی، بسیج و سربازان گمنام امام زمان» میخواهد تا مقدمات و نیازهای مراسم ذکر شده را فراهم کنند. درخواست «سیاهپوش شدن ورودیهای شهر، بازار، مغازههای کسبه و میادین» از دیگر نکات مورد نظر امام جمعه است. وی همچنین در سخنانی خطاب به رییس اداره ارشاد میخواهد با توجه به همزمانی «چهلم سردار بزرگ اسلام و 22 بهمن» مراقبت شود تا برنامه شاد یا کنسرت برگزار نگردد و برنامهها به سمت بزرگداشت شهدا برود.
دقت در دعوت از سخنرانان و به خصوص عدم دعوت از سخنرانان «جریان شیرازی» که «به نام حضرت زهرا ناهماهنگی ایجاد میکنند، ولایت را میکوبند و با نظام جمهوری اسلامی ضدیت دارند» و همچنین با توجه به «حساسیت ایام بهمن و اسفند»، عدم دعوت از «سخنرانان یا مداحانی» که «ممکن است اوضاع را به هم بریزند و دقت در اینکه از طیف نفوذی نباشند»، دیگر نکات مورد نظر امام جمعه بود. برگزاری جلسه ویژه برنامهریزی پیرامون مراسم 22 بهمن در فرمانداری، فرهنگسازی جهت حضور گسترده مردم، دعوت از یک سخنران مهم و مطرح و... بخش دیگری از سخنان امام جمعه بود.
موضوع دیگری که حسینی در جلسه به آن پرداخت، مبحث انتخابات بود. توجیه کاندیداها در بحث «رعایت اخلاق، عدم تخریب رقیب و فرهنگسازی برای برگزاری انتخابات صحیح» در کنار «برگزاری جلسه با نشریات جهت فرهنگسازی، توجه به شیطنتهای دشمن که میخواهند مردم را از حضور در انتخابات دلسرد کنند تا روی نیامدن مردم موجسواری کنند» اهم موارد مورد اشاره امام جمعه بود.
حسینی در ادامه دوباره به بحث نشریات برگشت و و تاکید کرد که «نشریات نباید در اختیار فرد یا افرادی باشد که برای یکی تبلیغ و دیگران را تخریب کند». وی در ادامه با اشاره به اینکه در برخی مواقع نشریات یا بولتنهایی را دیده که دست به تخریب زدهاند. این کار را مصداق «بیتقوایی و ملزوم شدن به پاسخگویی در قیامت» و «رعایت اخلاق انتخاباتی» را مهمترین وظیفه نشریات دانست. همچنین بحث اهمیت «راهیان نور» آخرین موضوع مورد اشاره امام جمعه بود.
در ادامه سهراب بهاالدینی؛ سرپرست فرمانداری با تاکید بر جلسات توجیهی برای نامزدها و نشریات، به موضوع ابعاد و مسایل مرتبط به انتخابات اشاره کرد. بحث «ندادن مجوز افزایش تعداد صندوقها و شعب اخذ رای و لزوم افزایش این موارد با توجه به گسترش شهر سیرجان که در نهایت منجر به صدور مجوز افزایش تعداد محدودی صندوق رای شد» از جمله این مباحث بود. وی همچنین با اشاره به «ناکامی استکبار جهت استفاده تبلیغاتی از ماجرای هواپیمای اوکراینی» گفت که «فراخوان میدهند تا در راهپیمایی 22 بهمن شعارهایی علیه شعارهای مجاز سر داده شود و ما نباید اجازه اینکار را بدهیم.»
یکی دیگر از مباحث مطرح شده توسط سرپرست فرمانداری بحث تعیین تکلیف اتباع بیگانه در سیرجان بود. بهاالدینی معتقد بود «با وجود کمکهای زیاد ایران به افغانستان، این کشور در بحث شهادت حاجقاسم، خیلی هم ابراز همدردی نکرد.» وی در ادامه خواستار طرح موضوع طرد اتباع بیگانه، به خصوص غیرمجازها در سطوح بالاتر شد.
در ادامه جلسه، حسن خدامی؛ عضو شورای شهر سیرجان و نماینده ائمه جمعه در شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد داد تا با دادن فراخوان میان مدارس جهت ارایه طرح و برنامه برای مراسم22 بهمن، تنوع بیشتری ایجاد شود. همچنین وی با اشاره به حضور گسترده مردم در مراسم تشییع حاجقاسم، گفت: «این حضور نشان داد ظرفیتی وجود دارد که ما نتوانستیم در این راستا استفاده کنیم. باید تدابیری اندیشیده شود که این حضور گسترده جمعیت در راهپیمایی 22 بهمن نیز وجود داشته باشند زیرا تمام این افراد از حامیان نظام هستند.»
خدامی در ادامه افزود که برخی از مردم انتقاد دارند که مسیر و زمان راهپیمایی در سیرجان کوتاه است و همه نیز سریع حرکت میکنند؛ بنابراین بهتر است مسیر راهپیمایی طولانیتر شده و تدبیری برای حرکت آهستهتر مردم اندیشیده شود. در ادامه برخی از حاضران شروع به ارایه پیشنهاد مسیرهای جدید کردند که نکته جالب در این میان، ناآشنا بودن برخی از ایشان با اسامی تغییر یافته برخی معابر و میادین بود که به طور مثال در مورد میدان قدس این اتفاق افتاد. نکتهای که نشان میدهد تغییر نام معابر قبلی نه تنها در میان مردم که حتا در میان برخی از مسئولان نیز تاثیری ندارد.
یکی دیگر از پیشنهادها خدامی استفاده از هنر در مراسم راهپیمایی 22 بهمن بود. وی در مثال، به هنر کلاژ در معرفی چهرههای محبوب و منفور اشاره کرد و گفت میشود تصویر ترامپ را با آشغالها و زبالههای خیابان و در مقابل تصویر حاج قاسم را با وسایل و اقلام مورد پسند و زیبا نظیر گلها ساخت.
در ادامه مجید پورمحسنی؛ رییس اداره فرهنگ و ارشاد و دبیر شورای فرهنگ عمومی خواستار ارسال عملکرد ارگانها و رؤسای ادارت در اجرای مصوبات یک سال اخیر شورای فرهنگ عمومی شد.
پس از آن سرهنگ امین پاکایزدی؛ فرمانده جدید پلیس راهنمایی و رانندگی با اشاره به برخی از برنامههای خود برای حل معضلات ترافیکی، خواستار توجه بیشتر به مبحث فرهنگ ترافیکی شد. وی یکی از بزرگترین مشکلات ترافیکی شهر را تضییع حقوق عابران پیاده به دلیل پارک خودرو در پیادهروها دانست و ضمن تشریح برنامههای خود برای حل این مشکل، از لزوم همکاری برای احقاق حقوق عابران پیاده سخن گفت. امام جمعه سیرجان نیز با استقبال از طرح مباحث فرهنگی برای حل معضلات ترافیکی، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و تضییع حقوق دیگران را مصداق خلاف شرع و معصیت دانست و بر لزوم فرهنگسازی بیشتر تاکید کرد.
همچنین در ادامه سرهنگ ایراننژاد؛ فرمانده نیروی انتظامی شهرستان با اشاره به طرح برخی موارد مرتبط به فضای مجازی، در مورد تخلفات در این فضا، لزوم وجود شاکی خصوصی برای پیگیری را موضوع را شرط اصلی دانست. از دیگر مباحث طرح شده توسط وی، انتقاد نسبت به نگاه منفی و تهدید دانستن برگزاری بازیهای لیگ برتر در سیرجان بود. ایراننژاد تاکید داشت باید به این قضیه به عنوان یک فرصت نگاه شود.
اما شاید جنجالیترین سخنران جلسه، رییس دفتر حسنپور بود. پیشبین با انتقاد از نشریات و فضای مجای گفت:« در80 درصد فضای مجازی تخریب کاندیداها را در پیش گرفتهاند.» پیشبین بدون اعلام مرجع مورد استناد خود، «نشریاتی که با طرح برخی مسایل ناامیدی مردم به مسئولان را ایجاد میکنند، ضد انقلاب هستند»، خواستار شناسایی و برخورد با مصادیق شد. وی همچنین توزیع شبنامههای حاوی توهین علیه مسئولان را در شان شهرستان سیرجان ندانست.
قابل ذکر است پیشبین درخواست پاسارگاد برای انجام مصاحبه جهت روشن کردن مصادیق و ارایه مستندات آماری را با بیان اینکه «در جایگاهی نیستم که مصاحبه کنم» رد کرد. انتقادهای پیاپی به نشریات موجب شد تا از برخی حاضران در مورد مواضع مسئولان عضو شورای فرهنگ عمومی نسبت به نشریات سوال بپرسم. یکی از حاضران در این رابطه گفت: «ماجرا، همان ماجرای کلاه خواستن و سر آوردن است. به طور مثال امام جمعه میگوید به نشریات تذکر بدهید که فلان کار را انجام ندهند، بعد برخی میگویند باید با نشریات برخورد قاطع و چنین و چنان کنیم یا شکایت کنیم تا بسته شوند.»
همچنین یکی دیگر از حاضران گفت: «انتقادهایی که امروز شنیدید، بسیار ملایم بود. در مواقعی که خبرنگاری در جلسه حضور ندارد، انتقادهای بسیار تندتری مطرح میشود.»